Ultimele aplauze pentru actorul Victor Rebengiuc: artistul a părăsit scena pentru totdeauna, după 70 de ani de carieră

de: Ozana Mazilu
28 06. 2023

Marele actor Victor Rebengiuc a părăsit scena teatrului în ropote de aplauze din partea sibienilor.

După o carieră de peste 70 de ani, maestrul a reuşit să aducă pentru ultima oară lacrimi în ochii spectatorilor, în cadrul ediţiei cu numărul 30 a faimosului Festival de Teatru de la Sibiu.

Victor Rebengiuc, un artist complet

Victor Rebengiuc a jucat teatru o viață de om

Maestrul Victor Rebengiuc a interpretat seara trecută ultimul rol din cariera sa – în piesa „Tatăl” –  o poveste realistă, care tratează aspecte dureroase din viaţa de familie, la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu. Timp de mai bine de șapte decenii, actorul şi-a încântat publicul cu rolurile sale.

În 2022, Victor Rebengiuc mărturisea că nu se aştepta ca rolul din piesa „Tatăl” să fie atât de dificil. Tocmai de aceea, el a anunţat că va fi ultimul rol pe care-l va mai juca, însă spectatorii s-au putut bucura de prezența scenică ireproșabilă a marelui artist până ieri.

De asemenea, actorul Victor Rebengiuc a luat premiul pentru cel mai bun actor în rol principal la Gala Premiilor UNITER 2023, pentru interpretarea din spectacolul „Tatăl” de la Teatrul Bulandra, acesta fiind ultimul rol pe care artistul ajuns la vârsta de 90 de ani a anunțat că îl va mai juca.

Marele actor român a fost recompensat cu acest premiu, învingându-i pe Claudiu Bleonţ – rolul Harpagon din spectacolul „Avarul” de Molière, de la Teatrul Naţional „Marin Sorescu” Craiova, respectiv Claudiu Mihail – rolul titular din spectacolul „Oedip Rege” de Sofocle, de la același teatru.

Ca referință, pe 12 iunie s-a desfăşurat spectacolul Galei Premiilor UNITER, cele mai importante premii din teatru, din țara noastră. Tot în cadrul galei UNITER, cel mai bun spectacol a fost desemnat „Seaside Stories” de Marius Chivu, Lavinica Mitu, Dan Alexe, Simona Goșu, Tudor Ganea, Nicoleta Dabija, regia, scenariul, universul sonor semnat de Radu Afrim, scenografia realizată de Theodor Cristian Niculae, Teatrul de Stat Constanța.